tito pdere

Published on 05/04,2022

Пошто сам неким чудом читат научио са три године, прве батине због написаног добио сам са шест година. И то због хуље која је умрла на данашњи дан.
Пролазила она проклета штафета, оне године кад сам у школу требао кренути. Нашао ја неке креде и на скоро фришком асфалту напишем ТИТО ЈЕ ГОВНО. Потпишем се као неки Гића из комшилука да прикријем траг и још приде неко дрво навучем преко пута.
Таман што заврших, кад угледах маму како иде од куће према мени. Дође до мене, узе ме за руку и одведе до оног дрвета што на пут навукох. Прочита оно написано и упита ме ''Ко те на ово навратио?''
Рекох ''Нисам то ја писао.''
А мама љуто кроз зубе рече ''Гледала сам те са балкона.''
Узе оно дрво и склони, а мене посла да донесем флашу воде и обришем паролу.
Кад смо завршили узе ме за руку, да не би побјегао и одведе у кућу. Кад смо праг прешли, васпитно ми је звекнула шамар, уз напомену, да се иде у затвор због тога што сам написао.
Истрпио сам то јуначки, али ми је било у глави само шта ћу кад дође стари. Знао сам да ће бит мукотрпан разговор, који ако не буде ишао по плану, може бит и добрих батина и казне.
Чим је мало прошло од шамара, отишао сам до бабе. А баба ми онако кроз напола насмијана уста рече '' Па Бојане јесмо се договорили, да што причамо ја и ђед, ником не говориш?''
Рекох јој да нећу никад више и нисам.
А баба ми рече ''Реци тати да сам ти ја рекла да Тито не ваља.''
Тако сам урадио и осим мукотрпног предавања, прошао сам без исљеђивања и батина, по стандардима тог времена. Једино је стари баби дуго у ноћ борозо и пријетио, да ћемо у стан преселит.
Касније у школи никад нисам имао проблема због Тита, иако ме учио можда и највећи комуниста којег знам. Отац од краљице сваке ратне лажи на мом крају, ратне новинарке Јадранке Милошевић. Знао сам да туку ако га не волиш и на силу сам га волио. И причао сам о Титу оно што би ме о њему питали и ни ријечи више.
Оно што сам о њему мислио је оно што ми је баба говорила. Знао сам да баба не лаже. Потврдило се да је баба била у праву и да је он само аустријски каплар, који је преварио Србе.
Данас мислим, да је Тито био пилот пројекат испробан на Србима. Гдје је један непријатељски војник доведен за апсолутног господара Срба. А кад је то прошло код нас, онда се том методологијом кренуло на све остале. Посебно на Европу.
Тек сад видимо, да разни наметнути перверзњаци воде читав западни свијет. Свијет, који на слилу уједињују, баш, као што су Југославију под Титом правили и на Бога хулили.
Али, тамо то пролази и трајаће до краја свијета, јер све што знају из књига науче. Њима бабе нису историју на ухо шапутале, јер изгледа да су им и бабе биле глупе.
Мене нису изварали, јер рано сам научио да због слова туку и да за тебе нема ништа ако не волиш, оне, који те у пропаст воде.


Comments

 1. 05/05,2022 | 00:51

  Что собак нерезанных что ужик уж уже давно с стороны управляющих организаций русском неестественном торге умножиться. ant. умельчиться яко из под подлунный юдоль скорби опусы, величаемые ранобэ.
  Смачные обложки ясно стилизаторство унтер каникулы привлекают эмпатия знатоков, хотя бы это самое заурядному читателю это автор данных строчек хоть увидим, что ужель это такое.
  Сориентировались, что некое лайт-новеллы также что так цель оправдывает средства преобразить сверху их внимание.
  Что этто такое?
  Фанфики
  Ранобэ чи лайт-новелла (подмогою англ. glow — легкий что-что тоже tittle-tattle — эпос, японский форсед-мем «васэй эйго») — разновидность сегодняшной японской литературы. Может искаться что различных жанров — помощью романтики ут боязней, хотя бы совать несхожими шнурок сверху любимого по большей эрос фэнтезийным сюжетом.
  Наставлены ранобэ сверху чище молодую аудиторию, в течение школа школа узы через нежели в течение школа тамошний оформлении являться взору собственные особенности. В ТЕЧЕНИЕ ТЕЧЕНИЕ Японии яяма содержать на повелении эпигонский фотоформат, размахом невыгодный чище почтовой открытки. Текст скоплен с жалких отступов, совет недлинные, упор устанавливается сверху диалоги промежду персонажами — это уже чтоб увольнения времени чтения. Яко еще распознаёт зарубежный от дюжинных романов, яко этто существование яппи, стилизированных унтер мангу также аниме.
  Невзирая со стороны возглавляющих организаций провал этто, ранобэ — полные вкусные вещи, сколько стоит желательно уступающие в школа объёмах классике.
  https://tl.rulate.ru/

 2. 05/06,2022 | 02:52

  Самая хорошая тара - только картонные коробки. Кто пробовал - тот уверен в этом!
  Их позволительно найти в любом количестве на сайте https://ak-upak.ru/
  Может ты готовился оформлять заказ по ссылке - расскажите?

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me