dobrovoljačka

Published on 05/03,2022

Само Срби својим џелатима и крвницима могу честитати празник. И то на дан, кад мучки дјецу побише у Добровољачкој. Није прошло много времена, тек тридесет година. А Срби се утркују да бившим Србима празник честитају.
Ја им ништа честитат не могу, јер памтим те дане. Осјетим их и преживим, чак и кад се дешавају далеко од мене. Једноставно знам, како је кад те гоне, јер си другачији и кад мржњом у себи сатиру успомену да су од твоје крви. И упорно реже на Христа и на народе Његове.
Сатиру свако сјећање на отачство и мрзе сваки помен слободе, коју смо им даровали и све што желе је крв српске нејачи. Мрзе те, јер имаш кројен на небу и на земљи и славну историју. Мрзе те, јер су од сваког добра отпали.
А, ето, ми им празник честитамо.
Ништа им ја честитат не могу. Можда и опростит могу и морам. Али не могу заборавит, како је било бит Србин у Сарајеву 02.05.1992. Потпуно исто као бит Рус у Одеси 02.05.2014.
И не могу да будем нијеми посматрач, док нам прекрајају историју и лажу о данима које памтим. Некако дужан сам баби и ђеду да свједочим истину, о Богу и Роду, о свом нашем страдању и јаду. Живи смо остали, јер смо слушали бабине и ђедове приче, о којима се није причати смјело. Нису нас се комшије дограбиле, тог маја 1992.
Није нас спасило, нити нам је помогло, што смо те грдне 1992. празник честитали комшијама, већ што нам баба и ђед нису заборавили, како су нас клали, у јаме бацали и живе палили.
Можда, моји баба и ђед нису пуно знали, али су пуно јада превалили и нису Господа заборавили. За њих је историја била проста и знали су, да сав свијет гони Србина и Руса, јер тај свијет гони Бога.
Зато ником ништа не
честитам
и све што славим са својима славим. Свима осталим гледам да опростим, али не и да заборавим, ко су и у шта се претварају у сваком злом времену


Comments

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me