SLOBODA

Published on 04/20,2022

Прије би себи руку одсјекао, већ на неки скуп отишао у режији власти или опозиције. Али и било каквих осталих удружења свирача оне ствари. Отуђио сам се толико од свих корисних идиота, да не прелазим прага тамо гдје они политику воде и нешто бесједе. Изузетак направим кад дође неко кога цјеним, да одржи предавање. Али, ето, ја сам будала која се не удружује и која је преживљава без свих вас годинама.
Сматрам, да на тим скуповима нема ни Господа, а ни користи за овај напаћени народ. Ту су сви из личне користи и у име партије. Лапрдају о рату и страдањима, која нису очима видили. Причају о бољем сутра, док вас у жици држе за 600 марака и по 12 сати. Куну се у Републику Српску која нема ни грб, ни заставу, ни химну, јер тога су се одрекли давно и власт и опозиција. Сад се куну у Српску, јер знају да је народ воли и тако огољену и посрамљену.
Волим и ја Српску више већ што себе волим, али мене и овакве попут мене не воли, ни власт, ни опозиција, јер не сједам у аутобус за дневницу, кад они воле и бране Српску.
А браним је и ја живота ми мог и то сваким словом и сваком ријечју које напишем и изговорим. Браним је молитвом, постом, литургијом. Браним је тим што сам сваком ту за све што могу помоћи. Браним је и бранио сам је са свима својима и то главом. И опет ћу, јер знам да ви који нас данас браните нећете је бранит.
Ви ћете нама до вјека шупљират, за рад ваших интереса и интереса оних за које радите. До вјека сте у стању понављат фразе о независности и угрожености, а да сами Бога молите да овако остане. Јер шта ће вама домаћинска Српска, вама треба Српска у којој ћете да се по домаћинима пишате и од њих правите послушнике које у аутобусе трпате, кад нам ко фол слободу браните.
Е, па господо из партија, ви сте злотвори ове крвљу створене земље, јер ништа добро јој донијели нисте, осим подјела и раздора. И знајте, да ми је драго кад ови партијаши кажу, да сам будала. Признајем, јесам будала и кажем вам, какав сам такав сам, али ви мени нисте ни за под прозор пљунут. Јер ви би поцркали ко стока од моја два дана и вама је све што знате партија и лична корист.
Господо драга, ја одавно знам шта је слобода и колико она кошта. То сте ми ви сви заједно показали.


Comments

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me